2021-02-14 10:01:07• hírek • Bede Emőke

Elítélték a szatmári fiatalt, aki volt barátnője után kémkedett a Snapchaten

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Abból még nem származik komoly baj, ha a néhai szerelmesek időről időre rákeresnek egymásra a közösségi médiában, hiszen az ember alapvetően kíváncsi természet, ám nagyon nem mindegy, hogy a felek meddig mennek el az ilyen internetes kutakodások során.

Egy Szatmár megyei születésű, de egyetemi éveit Nagyváradon töltő fiatalember például nem elégedett meg azzal, hogy rá-rá pillant volt barátnője oldalára. Mivel a fiú ismerte a lány által a Snapchat nevű alkalmazásban használt jelszót, ezért nem volt túlzottan nehéz dolga: belépett az applikációba és alaposan átnyálazott mindent, talán abban bízva, hogy így megtudja, miért is hagyta el barátnője - tudósít a Bihoreanul.


Pechére azonban a lány rájött erre, s nem is hagyta annyiban a dolgot: a fiút a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészeinek kezére adta, s így a kíváncsiskodót informatikai rendszerbe való jogosulatlan belépés miatt bíróság elé állították.


A vádhatóság közérdekű munkát kért büntetésként a fiatalemberre, viszont mivel a vádlott beismerte hibáját és fogadkozott, hogy ilyet többet nem követ el, a bíró végül négy hónap börtönt szabott ki rá, két évre felfüggesztve. A sértett szerelmesnek tehát mindösszesen két évig kellett volna kerülnie az összetűzést a törvénnyel, ám úgy tűnik, a fiatalember nem elégedett az ítélettel, ugyanis az elmúlt héten megfellebbezte a bírói döntést és az ítélőtáblához fordult igazságért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: